ΥΠΑΝ: Οι αποφάσεις για τις παραπεμφθείσες ασφαλιστικές εταιρείες

Δεν ανακαλούνται οι κλάδοι των Γαλαξίας Α.Ε.Γ.Α και Αργοναυτική Α.Ε.Γ.Α
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 15:18

Τις αποφάσεις για τις τρεις ασφαλιστικές εταιρείες, Γαλαξίας Α.Ε.Γ.Α, Αργοναυτική Α.Ε.Γ.Α και Αστρα Ασφαλιστική ΑΕΓΑ, που είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης με το ερώτημα ανάκλησης του κλάδου τους ή της αδείας τους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανασίου μετά τη σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής, για την εταιρεία Γαλαξίας Α.Ε.Γ.Α δεν συντρέχει λόγος ανάκλησης του κλάδου της, καθώς οι μέτοχοί της, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία που της είχε ορισθεί, κατέβαλαν στο ταμείο της το ποσό των 2.000.000 ευρώ ως αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και βελτίωση της ρευστότητάς της.

Για την εταιρεία Αργοναυτική Α.Ε.Γ.Α επίσης δεν συντρέχει λόγος ανάκλησης του κλάδου της, καθώς οι μέτοχοί της, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία που της είχε ορισθεί, κατέβαλαν στο ταμείο της το ποσό των 1.500.000 ευρώ ως αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και βελτίωση της ρευστότητάς της.

Όπως επισημάνθηκε, για τις δύο παραπάνω εταιρείες ισχύουν οι λοιπές ρυθμίσεις και υποχρεώσεις που καθορίστηκαν για όλες τις εταιρείες του κλάδου, δηλαδή τα ποσά που προορίζονται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να καλυφθούν τα αναγκαία περιθώρια φερεγγυότητας και τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν σε δύο ισόποσες δόσεις: η μία μέχρι τις 31/01/2006 και η άλλη μέχρι τις 30/6/2006.

Όσον αφορά την εταιρεία Αστρα Ασφαλιστική ΑΕΓΑ, η οποία δεν κατέβαλε το απαιτούμενο ποσό των 5.000.000 ευρώ και αντ΄ αυτού υπέβαλε στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης σχετικό υπόμνημα, η Eπιτροπή στη γνωμοδότησή της, αξιολογώντας το εν λόγω υπόμνημα, ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από την αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου μέχρι την επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 28/12/2005, οπότε και θα λάβει την οριστική απόφασή της, που θα εισηγηθεί στον υφυπουργό Ανάπτυξης. Η όποια απόφαση για την εταιρεία θα ληφθεί από το ΥΠΑΝ μετά την οριστική γνωμοδότηση της Επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα