Σαπέν: Το «όχι» θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ

«Δεν μπορείς να πετύχεις μια συμφωνία με κάποιον που σου λέει 'όχι'»
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 11:34
UPD:11:37
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είπε «Έως χθες, η Γαλλία προσπαθούσε γιατί ήμασταν πεπεισμένοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή» σημείωσε προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν μπορείς να πετύχεις μια συμφωνία με κάποιον που σου λέει ‘όχι» (φωτ. αρχείου).

Η επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του στο iTELE.

Όπως είπε ο κ. Σαπέν, η Γαλλία πρωτοστάτησε στην διπλωματική προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα αλλά την εγκατέλειψε όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει με το δημοψήφισμα.

«Έως χθες, η Γαλλία προσπαθούσε γιατί ήμασταν πεπεισμένοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή» σημείωσε προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν μπορείς να πετύχεις μια συμφωνία με κάποιον που σου λέει ‘όχι».

EURONEWS

Όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε αυτή τη θέση σε τηλεδιάσκεψη που έγινε μετά τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, είπε ο κ. Σαπέν.

Προειδοποίησε παράλληλα πως αν ο ελληνικός λαός επιλέξει το «όχι» «θα μπούμε σε άγνωστο έδαφος και μια πτωτική οικονομική πορεία, πρωτίστως για την Ελλάδα». «Αυτό ίσως οδηγήσει – αν και όχι αυτόματα – στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό για την Ελλάδα», συμπλήρωσε, ενώ όπως είπε, εάν επικρατήσει το «ναι» η Ε.Ε. θα μπορούσε άμεσα να ξεκινήσει και πάλι τις διεργασίες για μια συμφωνία.

Η Γαλλία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, κατέληξε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα