Μέτρα στήριξης του κλάδου της βιομηχανικής τομάτας

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 15:40

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της βιομηχανικής τομάτας και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή τους και την περαιτέρω στήριξη του κλάδου, ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρία του υφυπουργού, Αλέξανδρου Κοντού, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας.

Μεταξύ άλλων κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να ενεργοποιηθούν πλήρως από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα των Οργανώσεων Παραγωγών, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής της βιομηχανικής τομάτας.

2. Να γίνουν μαζικές αγορές εφοδίων από τις ομάδες των παραγωγών, έτσι ώστε να στηριχθεί περαιτέρω η προσπάθεια για μείωση του κόστους παραγωγής του προϊόντος.

3. Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για ενίσχυση του τομέα της μεταποίησης, για τον οποίο, ήδη, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καταβάλει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

4. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των επιδοτήσεων των ελλήνων τοματοπαραγωγών και να ξεπεραστούν οι όποιες καθυστερήσεις έχουν δημιουργηθεί από την πραγματοποίηση των ελέγχων από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

5. Να γίνει με μεγαλύτερη προσοχή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο προγραμματισμός για την εσοδεία 2006, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν προβλήματα του παρελθόντος και οι τιμές των συμβολαίων να διαμορφωθούν σε ικανοποιητικά για τους παραγωγούς επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα