Ντέισεμπλουμ: Δεν θα υπάρξουν νέες συζητήσεις μέχρι το δημοψήφισμα

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 20:57
UPD:22:09

Δείτε τις δηλώσεις του Γ. Ντέισελμπλουμ.

Δεν θα υπάρξουν νέες συζητήσεις με την Ελλάδα έως την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισεμπλουμ.

«Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Όπως εξήγησε, δεν θα υπάρξουν νέες συζητήσεις τις επόμενες ημέρες ούτε σε επίπεδο Eurogroup, αλλά ούτε και μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

«Θα περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος της Κυριακής, το οποίο και θα λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη» υποστήριξε εν συνεχεία.

«Λάβαμε ορισμένες τροποποιήσεις της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων των θεσμών» αποκάλυψε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι σ’ αυτή τη φάση απλά υπήρξε μία απλή καταγραφή των συγκεκριμένων θέσεων. 

Απόψε, συνέχισε, εξετάσαμε τις δύο επιστολές του Έλληνα πρωθυπουργού και συζητήσαμε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Σ’ αυτή τη φάση, δεν υπάρχει το έδαφος για επέκταση του προγράμματος, το οποίο δυστυχώς έληξε χθες τα μεσάνυχτα» πρόσθεσε ο κ. Ντέισεμπλουμ.

«Είμαι πολύ λυπημένος για την κατάσταση, δεδομένης της ισχυρής αποφασιστικότητας των Ελλήνων να παραμείνουν στην Ευρωζώνη» υπερθεμάτισε ο κ. Ντέισεμπλουμ. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας,Πίτερ Κάζιμιρ είχε υποστηρίξει ότι τo Εurogroup αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε πως οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα