Τράπεζα της Ελλάδος: Ιστοσελίδα για τα επιτόκια των τραπεζών

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 18:11

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη δημιουργία ειδικής σελίδας στο διαδικτυακό της τόπο «Επιτόκια/Προμήθειες Τραπεζών» http://www.bankofgreece.gr/epopteia/InterestRates.asp , όπου θα παρουσιάζεται συγκριτικός πίνακας με στοιχεία για ορισμένα από τα βασικά προϊόντα που προσφέρουν οι τράπεζες και ειδικότερα για τα επιτόκια, τα έξοδα στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, τις προμήθειες και τα έξοδα τραπεζικών συναλλαγών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία του ιστοχώρου αυτού, αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα στους συναλλασσόμενους να συγκρίνουν άμεσα το κόστος όμοιων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών. Για τους σκοπούς της ως άνω ενημέρωσης, η επιλογή των προϊόντων έγινε με κύριο κριτήριο την αντιπροσωπευτικότητά τους μετά και από σχετική διαβούλευση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Η ενημέρωση που παρέχεται μέσω του πίνακα δεν υποκαθιστά την αναλυτική και εξατομικευμένη πληροφόρηση που μπορούν να αντλούν οι συναλλασσόμενοι, επισκεπτόμενοι τα καταστήματα ή την ιστοσελίδα κάθε τράπεζας μέσω σύνδεσης (link) που θα εμφανίζεται στον πίνακα.

Ο πίνακας θα ενημερώνεται με τις όποιες μεταβολές του τιμολογίου των τραπεζών, κατά το χρόνο που αυτές θα γνωστοποιούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος από τις τράπεζες. Ανακοινώνεται επίσης ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2005 θα εισαχθεί στον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος και ενημέρωση για τους συνεργαζόμενους με τα πιστωτικά ιδρύματα διαμεσολαβητές, με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης παραπλάνησης από πρόσωπα που εμφανίζονται ως συνεργαζόμενα με τις τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα