«Να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη φορολογική πολιτική στις επιχειρήσεις»

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 19:52
UPD:21:23

Την επανεξέταση της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στις επιχειρήσεις ζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Μανώλης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του ΣΕΒ για τη μείωση των ημερομισθίων σε περιοχές με υψηλή ανεργία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/20/1133341.htm . Τοποθετούμενος επί του προϋπολογισμού του 2006, ο κ. Μανώλης είπε ότι «θα περίμενε κανείς από τις επιχειρήσεις να κάνουν επενδύσεις. Και ξαφνικά χθες μιλάνε για μείωση του κόστους εργασίας, για μειωμένα μεροκάματα, όπου υπάρχει υψηλή ανεργία. «Να κερδίσουν περισσότερα θέλουν; Δεν τους φτάνουν αυτά που έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μανώλης και πρότεινε: «Να επανεξετάσει η κυβέρνηση το ζήτημα της φορολογικής πολιτικής στις επιχειρήσεις και να το συνδέσει με περιοχές που έχουν ανεργία, αλλά με κίνητρα φορολογικά σε αυτούς που κάνουνε επενδύσεις και παίρνουν ανέργους, και όχι να παίρνουν νέους ανέργους και να διώχνου παλιούς από την άλλη πόρτα».

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ

Επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φτηνής εργασίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την όλη πολιτική της δίνει σήμα στην πλευρά των εργοδοτών για μεγαλύτερες διεκδικήσεις.

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο με αφορμή τις σημερινές του δηλώσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/20/1133589.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/20/1133399.htm , ασκεί ο Δ. Στρατούλης μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής, όταν λέει ότι, εάν δεν δεχτούν τα συνδικάτα την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν θα δώσουν οι εργοδότες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων για το 2006 ή ότι θα πάρουν όλα τα εργοστάσιά τους να τα πάνε στα Βαλκάνια», αναφέρει ο κ. Στρατούλης και προσθέτει: «Οταν είναι γνωστό ότι επιχειρηματίες-μέλη του ΣΕΒ πήραν του κόσμου τα λεφτά από το χρηματιστήριο και από κοινοτικές και εθνικές επιδοτήσεις, για να κάνουν επενδύσεις κα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, και τα έκαναν «αέρα κοπανιστό» χωρίς να τους τα ζητήσουν ποτέ πίσω οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

ΓΣΕΕ: Nέες προκλητικές δηλώσεις

«Οι μονότονα και προκλητικά επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, περί κατάργησης των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με επίκληση μάλιστα την αντιμετώπιση της ανεργίας (από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ανεργία) είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Οσο ισχυρός και αν νιώθει κανείς, όσο και αν κοιτάζει τον ίσκιο του και τον θωρεί για μπόι, θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιχειρεί ισοπέδωση, των εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στην Ελλάδα του 2005.

Οχι μόνο η ΓΣΕΕ αλλά και η κοινωνία ολόκληρη και όλοι οι φορείς ενιαία και δυναμικά απορρίπτουν αυτές τις απαράδεκτες και σκοταδιστικές αντιλήψεις, και θα προστατεύσουν με κάθε μέσο τα στοιχειώδη δικαιώματά τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα