Νέες δηλώσεις ΣΕΒ για ειδικές συμβάσεις εργασίας

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 21:21

Δύο ακόμη περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να εφαρμοστεί η πρόταση του ΣΕΒ για «πάγωμα» του εισαγωγικού μισθού, πέρα από τις περιοχές που εμφανίζουν υψηλό ποσοστό ανεργίας και τους κλάδους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος.

Θα μπορούσε, είπε, να ισχύσει το μέτρο σε μια ζώνη 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα, όπως επίσης και για τους νέους άνεργους πτυχιούχους που δεν βρίσκουν δουλειά επί δύο χρόνια (να προσλαμβάνονται δηλαδή με μισθούς χαμηλότερους από τον πρώτο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης).

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι εξαιρέσεις που προτείνει ο Σύνδεσμος, τότε το ποσοστό αύξησης στους μισθούς θα είναι πολύ μικρό. Είπε ακόμη ότι η Εθνική Σύμβαση δεν ταιριάζει σε όλους τους κλάδους και όλες τις επιχειρήσεις και ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στις κλαδικές συμβάσεις.

Ο κ. Κυριακόπουλος προειδοποίησε ότι όπως Γερμανοί άνεργοι πηγαίνουν στην Πολωνία για να βρουν δουλειά, το ίδιο μπορεί να συμβεί στο μέλλον με Ελληνες που θα ψάχνουν για δουλειά στην Αλβανία ή τη Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με παλαιότερη πρόταση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νεοπροσλαμβανομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα