Αισιόδοξος ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 12:37

Τη βεβαιότητά του ότι η Ολυμπιακή με την παρούσα μορφή της θα συνεχίσει να πετά, έως ότου έλθει η στιγμή που θα παραδώσει τη σκυτάλη στη διάδοχη κατάσταση, δηλαδή στη νέα εταιρεία, εξέφρασε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, Πέτρος Παπαγεωργίου.

Αναφερόμενος στη νέα εταιρεία, ο κ. Παπαγεωργίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της, γιατί, όπως είπε, θα είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε από μηδενική βάση και δεν «κουβαλά μαζί της τα αμαρτήματα του παρελθόντος».

Όπως προκύπτει από τα όσα είπαν τόσο ο κ. Παπαγεωργίου, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος των Ο.Α. η κυβέρνηση έχει αναθέσει στην εταιρεία Sambre να εκπονήσει ορισμένα επιχειρηματικά σχέδια, με στόχο η νέα εταιρεία να είναι κερδοφόρος. Εδώ όμως δεν διευκρινίστηκε το δίκτυο των προορισμών της νέας εταιρίας, αν δηλαδή θα αρκεστεί στο χώρο των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Βορείου Αφρικής, ή αν θα περιλαμβάνει και υπερατλαντικά ταξίδια.

Τα επιχειρηματικά αυτά σχέδια αναμένεται να είναι έτοιμα έως τις 15 Ιανουαρίου, οπότε θα κατατεθούν στην κυβέρνηση για ενημέρωση, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τους στόχους, τις δραστηριότητες και το ενεργητικό της νέας εταιρείας. Και οι δύο κορυφαίοι παράγοντες των ΟΑ εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν τα ιδιωτικά κεφάλαια που είναι απαραίτητα για τη νέα εταιρεία. Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα