Επιστολή-καταγγελία του προέδρου του ΤΕΕ στον Πρωθυπουργό

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 13:30

Επιστολή-καταγγελία για δυο ζητήματα που τον τελευταίο καιρό απασχολούν ιδιαίτερα τον τεχνικό κόσμο και τους πολίτες έστειλε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Γιάννης Αλαβάνος, προς τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεώργιο Παπανδρέου, τη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο και τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκηση Προκόπη Παυλόπουλο, ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και Δικαιοσύνης Αναστάσιο Παπαληγούρα.

Αφορμή στάθηκαν αφενός οι τεράστιες οφειλές του δημοσίου προς τεχνικές εταιρείες και γραφεία μελετών για έργα τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί, την ίδια στιγμή που απαιτείται -υπό τη δαμόκλειο σπάθη, χαρακτηριστικά αναφέρεται, αυστηρών κυρώσεων- η καταβολή φόρων για τα ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί, αφετέρου, οι πέραν λογικής έλεγχοι που γίνονται στα Πολεοδομικά Γραφεία το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια να επιστρέφονται χιλιάδες αιτήσεις-φάκελοι για έκδοση οικοδομικών αδειών.

Όπως επισημαίνεται αμφότερα τα ζητήματα «εμπεδώνουν, δυστυχώς, την πεποίθηση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος αφερέγγυο, ταυτόχρονα και προσχηματικό σε ό,τι αφορά την τήρηση της νομιμότητας».

Και στις δυο περιπτώσεις, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, έχουμε να κάνουμε για πρακτικές που εμφανίζουν το κράτος ασυνεπές, άδικο, παράλογο και αυθαίρετο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα