Η ΕΧΑΕ στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 15:38

Στο πλαίσιο των τακτικών εκδηλώσεων της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ Συμμετοχών (ΕΧΑΕ).

Η εταιρεία παρουσίασε τους στρατηγικούς της στόχους και εστίασε στην ενίσχυση των μεγεθών της αγοράς κατά το 2005, στην περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους του ομίλου, καθώς και στα πλάνα συνεργασίας με γειτονικές αγορές κεφαλαίου της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι όταν πριν από περίπου δεκαπέντε μήνες ανέλαβε τη διοίκηση του ομίλου τέθηκαν ως πρώτοι στόχοι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της αγοράς, η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός του Ομίλου και η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών για την ενίσχυση της θέσης της ελληνικής αγοράς. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών είναι ήδη ορατά. Από την αρχή του έτους η καθαρή εισροή κεφαλαίων στο ΧΑ από ξένους επενδυτές προσεγγίζει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και ποσοστό πάνω από το 50% της ημερήσιας αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται από το εξωτερικό.

Όσον αφορά τις συνεργασίες με τις γειτονικές κεφαλαιαγορές, υπογράμμισε ότι η κοινή πλατφόρμα συναλλαγών και εκκαθάρισης με το Χρηματιστήριο της Κύπρου θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία αφού ολοκληρωθούν οι νομοθετικές και θεσμικές ρυθμίσεις που αφορούν στην Κυπριακή Κεφαλαιαγορά.

Σχετικά με τη συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο κ. Καπράλος τόνισε ότι διερευνώνται όλες οι πιθανότητες, κυρίως σε επίπεδο συστημάτων τεχνολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα