Ελληνική «σφραγίδα» στο sell off των ευρωαγορών

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 19:28
UPD:19:33
EPA/ZIPI

Σημερινή φωτογραφία του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών, εξαιτίας των εξελίξεων στην Ελλάδα, μετά και την επιβολή ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,98% στις 6.620 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 3,56% στις 11.083 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 3,74% στις 4.870 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 2,7% στις 386,17 μονάδες, αποτυπώνοντας πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει «μόλυνση» των ευάλωτων οικονομιών της Ευρωζώνης από την ελληνική κρίση.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα και οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να κλείνει στο -2,9%, ενώ υπό πίεση βρίσκονται και τα συμβόλαια των εμπορευμάτων, στον απόηχο της πτώσης του ευρώ.

Στο ταμπλό, απώλειες 5,8% σημείωσε η Deutsche Bank, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα το στέλεχος του διοικητικού της συμβουλίου, Ανσού Τζέιν, ερευνάται για ανακριβείς δηλώσεις ενεργειών στην αγορά του διατραπεζικού επιτοκίου.

Οι ιταλικές και οι ισπανικές τράπεζες βρέθηκαν υπό μεγάλη πίεση, με τις Banco Comercial Portugues, Banca Monte dei Paschi di Siena και Banco Popular Espanol κατέγραψαν απώλειες άνω του 7,2%.

Τέλος, η TUI σημείωσε απώλειες 7,1%, καθώς οι θυγατρικές Thomson Airways και First Choice Holidays ανακοίνωσαν ότι αρκετοί πελάτες τους έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τυνησία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα