Επιβεβαιώνονται οι επαφές μεταξύ Euronext και Deutsche Boerse

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 17:06

Οι διοικήσεις του Deutsche Boerse (Γερμανικό Χρηματιστήριο) και του χρηματιστηρίου Euronext επιβεβαίωσαν σήμερα δημοσίευμα που έκανε λόγο για συνάντηση στελεχών των δύο εταιρειών. Επισημαίνουν ωστόσο ότι οι επαφές δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία για την οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί η αγορά.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro το Deutsche Boerse προσέγγισε το χρηματιστήριο Euronext, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προτείνοντας τη συγχώνευση των δύο χρηματιστηρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Euronext, Ζαν Φρανσουά Τεοντόρ, αναμένεται να έχει λάβει σχετική απόφαση μέχρι το Φεβρουάριο οπότε λήγει η προθεσμία που έθεσε η βρετανική Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη λήψη των τελικών προτάσεων από το Euronext και το Deutsche Boerse σχετικά με την αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Euronext αρνήθηκε να προβεί σε σχολιασμό του θέματος και ανέφερε: «Δηλώσαμε το Νοέμβριο ότι εξετάζουμε όλες τις στρατηγικές επιλογές και τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε».

Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν τα προβλήματα που άπτονται της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας (antitrust) και που ενδέχεται να ανακύψουν από μια τέτοια συμφωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα