ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας φυσικού μεταλλικού νερού Evian

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 17:22

Την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας φυσικού μεταλλικού νερού Evian του ενός λίτρου (επετειακή συσκευασία σε σχήμα πυραμίδας) γαλλικής προέλευσης, με αριθμούς παρτίδας 255 και 256 και ημερομηνίες παραγωγής 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2005, αποφάσισε ο ΕΦΕΤ.

Μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέχεια αυτοελέγχου που διενήργησε η εταιρεία SAEME/EAUX MINERALES D' EVIAN, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη κομματιών γυαλιού στη συγκεκριμένη παρτίδα φυσικού μεταλλικού νερού Evian. Πρόκειται για φιάλες προϊόντος που διακινήθηκαν στην Ελλάδα από την εταιρεία Καλαμαία Τρόφιμα Ε.Π.Ε..

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε την εταιρεία διακίνησης του προϊόντος ζητώντας την προληπτική ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων (1.800 φιάλες) και να ενημερωθεί, με υπεύθυνη δήλωσή, για την πιθανή διακίνηση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά, στην αγορά των χωρών μελών της Ε.Ε., ή σε άλλες τρίτες χώρες. Αμεσα ανταποκρινόμενη η εταιρεία δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω προϊόντος (1.605 φιάλες) έχει ήδη αποσυρθεί από την κυκλοφορία και έχει συγκεντρωθεί στις κεντρικές αποθήκες της.

Ο ΕΦΕΤ συστήνει στους καταναλωτές που τυχόν έχουν στη διάθεσή τους τα ανωτέρω προϊόντα να αποφύγουν την κατανάλωσή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα