Ντε Γκίντος: Υπάρχει ακόμα χρόνος για συμφωνία

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 11:57
UPD:12:00
REUTERS/YVES HERMAN

Ο υπουργός Οικονομικών ντε Γκίντος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στην Ισπανία είναι πολύ διαφορετική» απ’ ό,τι στην Ελλάδα. «Η κατάσταση των τραπεζών μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε πριν από τρία χρόνια ούτε και το δημοσιονομικό μας έλλειμμα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η Ισπανία είναι καλά προετοιμασμένη» (φωτ.αρχείου).

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν ακόμη να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οπότε και εκπνέει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Αθήνα, εξέφρασε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος, το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει την Τρίτη το βράδυ, το οποίο σημαίνει ότι μας μένουν 48 ώρες και νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RNE.

«Δεν θα απέκλεια ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία από τώρα μέχρι την εκπνοή, δηλαδή τα μεσάνυχτα της Τρίτης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ντε Γκίντος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στην Ισπανία είναι πολύ διαφορετική» απ’ ό,τι στην Ελλάδα. «Η κατάσταση των τραπεζών μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε πριν από τρία χρόνια ούτε και το δημοσιονομικό μας έλλειμμα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η Ισπανία είναι καλά προετοιμασμένη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα