«Η πόρτα είναι πάντα ανοικτή»

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 22:23
UPD:22:26
REUTERS/YVES HERMAN

Του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες

Η πόρτα είναι πάντα ανοικτή, ώστόσο δεν έφυγαν από τη διαπραγμάτευση οι θεσμοί, αλλά η Ελλάδα τις εγκατέλειψε, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος τους Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, απαντώντας στην ερώτηση αν είναι ακόμη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Ντέϊσελμπλουμ μίλησε στους δημοσιογράφους για δεύτερη φορά απόψε μετά τη συνάντηση που είχαν 18 υπουργοί (όλοι πλην του κ. Βαρουφάκη) για το συντονισμό των ενεργειών σε περίπτωση που η ελληνική κρίση προκαλέσει κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη.

Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει,πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν, ωστόσο αν η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο κάνει αυτό που είπε το πρόγραμμα τελειώνει, είπε, προσθέτοντας ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης μας οδήγησαν δυστυχώς στη σημερινή ξεκάθαρη απόφαση.

Ανέφερε ακόμη ότι η διαπραγμάτευση ήταν ανοικτή, αλλά οι Έλληνες έπρεπε να κάνουν τις κινήσεις. «Ο,τι μπορούσε να αλλάξει να διορθωθεί άλλαξε, εμείς θέλαμε να βρεί η χώρα το σωστό δρόμο, δεν είπαμε ποτέ ότι θα είναι εύκολο», είπε, επισημαίνοντας ότι δεν δίνουμε χρήματα για να μείνει η Ελλάδα σε μόνιμη λιτότητα, δεν το θέλουν αυτό ότι οι Ελληνες πολίτες.

Στη δήλωση του Εurogroup αναφέρεται ότι με τη λήξη του προγράμματος (30 Ιουνίου), χωρίς προοπτική διακανονισμού, τότε θα χρειαστούν μέτρα από τις ελληνικές αρχές με τη βοήθεια των θεσμών για να διαφυλάξουν τη σταθερότητα  του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Tο Eurogroup θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην χώρα και είναι έτοιμο συγκληθεί και να λάβει αποφάσεις προς το συμφέρον της Ελλάδας της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα