Στην ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ η μελέτη ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2005 14:08

Στην ειδική γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κατατέθηκε χτες Τετάρτη η μελέτη για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ). Η μελέτη υποβλήθηκε επίσης στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας-Οικονομικών και Μακεδονίας-Θράκης.

¶λλωστε, η τροποποιημένη και τελική πρόταση για το σχέδιο ανάπλασης παρουσιάστηκε χτες από τη μελετητική ομάδα, σε σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στα στελέχη της ΔΕΘ και του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Η μελέτη έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του νόμου περί ΣΔΙΤ και η οριστική μορφή της εκπονήθηκε από το γραφείο Δοξιάδη με την συνεργασία της ΔΕΘ , στελεχών του Υ.ΜΑ.Θ. και της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι η γνωμοδότηση της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ προς τη Διυπουργική Επιτροπή. Στο σχέδιο προβλέπεται η λειτουργική σύνδεση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ με την καθημερινή ζωή της πόλης και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών της, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες εκθετών και επισκεπτών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΘ, στόχος είναι να ανοίξει το εκθεσιακό κέντρο στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, φέρνοντάς το σε ουσιαστική επαφή τόσο με την εκπαιδευτική όσο και με την πολιτιστική κοινότητα της πόλης, αλλά και διασυνδέοντάς το με το μεταφορικό της δίκτυο. Το εν λόγω σχέδιο αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για τη μετάβαση της ΔΕΘ σε μια νέα εποχή και την ανάδειξή της σε περιφερειακή εκθεσιακή δύναμη, αλλά και σε επίσημο σύμβουλο του κράτους σε θέματα εκθεσιακής πολιτικής.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα