Χ.Α.: Νέες πιέσεις στα βαριά χαρτιά - Διόρθωση στην περιφέρεια

Κάτω από τις 3.600 μονάδες ο γενικός δείκτης
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2005 17:24
UPD:17:30

ΚΑΤΩ από τις 3.600 μονάδες υποχώρησε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., καθώς συνεχίστηκαν οι πιέσεις στα βαριά χαρτιά, Παράλληλα, εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είχαν πρωταγωνιστήσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

«Στην ουσία η πτώση ορισμένων βαριών χαρτιών, όπως οι τράπεζες, είναι δικαιολογημένη μετά την πολύ καλή συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, αναλυτής στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Παρότι τις επόμενες ημέρες ίσως να υπάρξει περαιτέρω αποκόμιση κερδών λόγω ίσως και της λογιστικοποίησης κερδών εν όψει της ολοκλήρωσης του έτους, το momentum διατηρείται θετικό και το ενδιαφέρον θα συνεχίσει να μετακυλύεται στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.579,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,86%. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 3.571,37 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 314 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων έφθασε τα 95 εκατ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 108 σημείωσαν άνοδο, 163 κατέγραψαν απώλειες και 53 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές των εταιρειών Coca – Cola 3E και Hyatt Regency υποχώρησαν κατά 2,02% και 2,43% αντίστοιχα, ενώ η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ, η Alpha Bank, η Cosmote, η EFG Eurobank και τα ΚΑΕ σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 1%.

Η μετοχή της Proton Bank, στην πρεμιέρα της στο Χ.Α., σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 19,6% και έκλεισε στα 5,98 ευρώ παρουσιάζοντας συναλλακτική δραστηριότητα 795.740 τεμαχίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα