«Ψύχραιμη» διόρθωση στο Χ.Α.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 14:53
UPD:14:54
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Σταθερά πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, τηρώντας μια νευρική στάση αναμονής, έναντι των εξελίξεων στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ειδικότερα, στις 14:50, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,35% στις 778,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 26,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,65% στις 236,10 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,96% στις 624,82 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί με «κομμένη την ανάσα» τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ενώ οι πληροφορίες για την πρόοδο που επιτελείται είναι συγκεχυμένες και αντικρουόμενες τις περισσότερες φορές.

Πέραν των διαρροών και των δηλώσεων η αγορά πιθανότατα δεν θα λάβει τις απαντήσεις που χρειάζεται σήμερα, καθώς αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με τη συμφωνία που θα πρέπει να υπάρξει. H τελική μέρα των αποφάσεων για την Ελλάδα θα είναι το Σάββατο, αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Στο ταμπλό, τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, ενώ οι συναλλαγές παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Θετικά ξεχωρίζουν οι Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς, με κέρδη άνω του 2,8%, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ με απώλειες άνω του 3%.

Θετικές είναι οι παρουσίες των ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Grivalia, Τιτάν και Motor Oil, ενώ στον αντίποδα, οι ΓΕΚ Τέρνα, ΜΕΤΚΑ, Βιοχαλκο, ΕΕΕ και ΟΤΕ, σημειώνουν σημαντικές απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα