Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χ.Α.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 11:13
UPD:11:18
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Με απώλειες ξεκίνησε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο οι εντολές να δείχνουν ότι η αγορά τοποθετείται σε κάποιο σενάριο, αναμένοντας επί της ουσίας τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,22% στις 772,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 6,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,40% στις 234,05 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,49% στις 603,70 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σακαρέλη της Wealth Financial Services, η αγορά αναμένει την πιθανή συμφωνία με τους εταίρους, το ποια μέτρα θα περιλαμβάνει τελικά, αλλά και το ποιά θα είναι η αντιμετώπιση στη ρύθμιση του χρέους, αν υπάρξει στην παρούσα φάση. Αν η συμφωνία είναι απλώς μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, αυτό θα είναι κάτι που θα παρατείνει την αβεβαιότητα. Δύσκολα με την απλή παράταση θα επιστρέψει μεγάλο μέρος των καταθέσεων που έφυγε το τελευταίο έτος.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί καθώς αν υπάρξει συμφωνία σειρά θα έχει η εφαρμογή της αλλά και κάτι πιο σημαντικό. Θα διαπιστωθεί πώς ανταποκρίνεται η πραγματική Οικονομία στους δημοσιονομικούς στόχους που θα έχουν τεθεί, καθώς στο σύνολο των προηγούμενων συμφωνιών υπήρχαν υστερήσεις στους στόχους που είχαν τεθεί και άρα ανάγκη νέων μέτρων.

Στο ταμπλό, η ΓΕΚ Τέρνα, ο ΟΤΕ και η Εθνική ασκούν σημαντικές πιέσεις στον δείκτη, καθώς καταγράφουν απώλειες άνω του 2,5%, ενώ άνω του -2% είναι οι απώλειες σε Folli Follie, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ. Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι Alpha Bank, ΕΕΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Jumbo.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα