ΔΝΤ: Πρώτα oι μεταρρυθμίσεις και μετά το χρέος

«Οι τρεις θεσμοί παρουσιάζουν την ίδια κοινή θέση»
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 17:37
UPD:26/06/2015 09:33
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Η Κριστίν Λαγκάρντ με τον Γιάνη Βαρουφάκη ανταλλάσουν χειραψία στο σημερινό Eurogroup.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταβάλλει κανονικά τα 1,53 δισ. στις 30 Ιουνίου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Τζέρι Ράις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Η προσδοκία μας είναι ότι η πληρωμή της δόσης θα γίνει κανονικά» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

«Θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να δούμε τι θα γίνει» συμπλήρωσε, αν και διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς η παράταση της προθεσμίας.

«Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ» εξήγησε εν συνεχεία ο κ. Ράις, ενώ αποσαφήνισε ότι η μη καταβολή της δόσης θα αποτιμηθεί ως ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι ως χρεοκοπία.

EURONEWS

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΔΝΤ συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε χώρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.

«Οι τρεις θεσμοί παρουσιάζουν την ίδια κοινή θέση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα