Επικίνδυνες διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 12:08
UPD:12:10
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε «βόλτα» με ρόλερ κόστερ μετατρέπεται σήμερα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη σε ό,τι φήμη, δήλωση και δημοσίευμα έρχεται από τις Βρυξέλλες, όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 12:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,36% στις 778,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 26 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,63% στις 234,40 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,28% στις 615,19 μονάδες.

Η αγορά ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες, τις οποίες όμως σταδιακά περιόριζε. Λίγο μετά τις 11:18 το κλίμα άλλαξε ραγδαία, με τα κέρδη να διαδέχονται την πτώση, ενώ λίγο πριν τις 12:00 οι πωλητές επανεμφανίστηκαν αλλάζοντας και πάλι το πρόσημο.

Η αγορά παρακολουθεί αποκλειστικά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, όπου τα μηνύματα μπορούν να αλλάξουν εν ριπή εφθαλμού. Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχοντας «γράψει» περισσότερες από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων από χθες το μεσημέρι συναντάται εκ νέου σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών και Ευρωπαίους αξιωματούχους, την ώρα που το Europgroup -που συνεδριάζει στις 14:00 ώρα Ελλάδος- ζητά ένα πρώτο προσχέδιο λύσης.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 3% σημειώνουν οι Βιοχαλκο, Ελλάκτωρ και Folli Follie, άνω του -2% είναι οι ΕΥΔΑΠ και Grivalia και άνω του 1% είναι οι ΟΤΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα.

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Λαμδα, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank και ΟΠΑΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα