Toyota: Πωλήσεις 513.000 υβριδικών οχημάτων

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 09:05

Ξεπέρασαν τις 500.000 οι μονάδες των υβριδικών οχημάτων της Toyota που έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο ως τα τέλη Οκτωβρίου της φετινής χρονιάς, φτάνοντας στις 513.000.

Σημειώνεται ότι η Toyota Motor Corporation (ΤΜC) λανσάρισε το Prius-το παγκοσμίως πρώτο υβριδικό όχημα μαζικής παραγωγής-στην Ιαπωνία το 1997, το οποίο άρχισε να πωλείται στη Β. Αμερική, Ευρώπη και αλλού το 2000. Το 2001, κυκλοφόρησε επίσης στην Ιαπωνία το Estima Hybrid minivan, το πολυτελές ημι-υβριδικό sedan Crown και το υβριδικό ελαφρύ φορτηγό Dyna.

Στοχεύοντας στην επίτευξη ενός συνδυασμού περιβαλλοντικής συμβατότητας και κινητήριας ισχύος, το 2003, η TMC εισήγαγε στη δεύτερη γενιά Prius ένα νέο υβριδικό σύστημα, βασισμένο στη φιλοσοφία Hybrid Synergy Drive. Το 2005, επέκτεινε τη χρήση αυτού του συστήματος σε ένα SUV υψηλών απαιτήσεων ισχύος, με το Lexus RX400h ("Harrier Hybrid" στην Ιαπωνία) και Highlander Hybrid ("Kluger Hybrid" στην Ιαπωνία).

Μη σταματώντας εκεί, η TMC ετοιμάζει ένα υβριδικό σύστημα βασισμένο στο Hybrid Synergy Drive για επιβατικά αυτοκίνητα με κίνηση στους πίσω τροχούς και στοχεύει να το εισάγει στο Lexus GS450h, που πρόκειται να παρουσιαστεί την άνοιξη του 2006.

Η TMC θεωρεί την υβριδική τεχνολογία ως βασική τεχνολογία στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων τον 21ο αιώνα και προτίθεται να αυξήσει τη γκάμα υβριδικών οχημάτων της, ενθαρρύνοντας παράλληλα την εξάπλωση της υβριδικής τεχνολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα