Στη δίνη των διαπραγματεύσεων το Χ.Α.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 14:47
UPD:14:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Αρνητικό είναι το κλίμα που επικρατεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προσπαθεί να παρακολουθήσει τις καταιγιστικές εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ειδικότερα, στις 14:46, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 4,58% στις 758,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 63,5  εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 4,73% στις 229,25 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 10,42% στις 590,99 μονάδες.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών είναι καταιγιστικές, με τους πιστωτές να υποβάλλουν νέα πρόταση, την οποία όμως το Μαξίμου απορρίπτει.

Πλέον αυξάνονται οι ανησυχίες για το κατά πόσο μπορεί να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση του Eurogroup, δεδομένων των σοβαρών διαφωνιών που έχουν ΔΝΤ και Κομισιόν για την αποτελεσματικότητα των προτάσεων που κατέθεσε η Ελλάδα.

Το κλίμα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερα, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη στάση των πιστωτών. «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ενώ το ΔΝΤ φέρεται να εκφράζει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των ελληνικών προτάσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά το σκέλος της φορολογίας.

Στο ταμπλό, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 11,76%, η Eurobank είναι στο -10,20%, η Εθνική στο -10% και η Alpha Bank στο -9,51%. Απώλειες 7,7% σημειώνουν οι ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ, ενώ άνω του 6% είναι οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια. Στο -5,33% είναι η Μυτιληναίος και στο -5,44% η Motor Oil.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα