Αισιοδοξία για την πορεία των αγορών το 2006

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 16:00

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές προβλέπουν για το επόμενο έτος οι αναλυτές επικαλούμενοι την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών σε Ιαπωνία και Γερμανία.

Κατά το 2005, οι κυριότεροι δείκτες των διεθνών αγορών κατέγραψαν μεγάλη άνοδο, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών και συγχωνεύσεων αντιστάθμισαν τον αρνητικό αντίκτυπο από την άνοδο των τιμών πετρελαίου και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου.

Οι δείκτες στο Λονδίνο και το Παρίσι ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ από την αρχή του έτους ο Nikkei στο Τόκιο καταγράφει συνολικά κέρδη περίπου 40% ανερχόμενος σε υψηλά πενταετίας.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημειώνει από την αρχή του έτους άνοδο 100,26 μονάδες ή 0,93%, ο S&P 500 4,68%, ενώ ο Nasdaq εμφανίζεται ενισχυμένος 73,98 μονάδες ή 3,40%.

Σύμφωνα με τη Merrill Lynch, οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και το επόμενο έτος, ενώ θεωρεί ότι πρωταγωνιστές θα αναδειχθούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές και το χρηματιστήριο του Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα