Ευρωαγορές: Κέρδη για τέταρτη σερί ημέρα

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 19:19
UPD:19:24
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατέγραψαν κέρδη, αποτυπώνοντας την αισιοδοξία των επενδυτών ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, η οποία θα αποτρέπει τα αρνητικά σενάρια.  

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 6.834,87 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,72% στις 11.542,54 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,18% στις 5.057,68 μονάδες. 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,16% στις 398,83 μονάδες, με όλους τους επιμέρους δείκτες του να κλείνουν θετικά.  

Στο ταμπλό, η Petrofac ενισχύθηκε κατά 6,2%, μετά την υποβολή εκθέσεων που έδειξαν ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ. Η εταιρεία ανέφερε ότι το περιθώριο κέρδους θα είναι σε μεγάλο βαθμό σταθμισμένο προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Επίσης, στο +15% βρέθηκε η Ladbrokes, καθώς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Gala Coral Group για πιθανή συγχώνευση. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητος στις 97 μονάδες διατηρήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Ιούνιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως ο δείκτης θα βελτιωνόταν στις 98 μονάδες. 

Επίσης, μετά από δύο μήνες επιβράδυνσης, η οικονομία της Ευρωζώνης δείχνει να έχει ανταποκριθεί θετικά τον Ιούνιο, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι απέφυγε την επιβράδυνση. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Markit, η αποτυχία να δημιουργηθεί μια ισχυρή δυναμική μετά την έναρξη του νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναδεικνύει τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα