Εως την Παρασκευή τακτοποίηση φορο-εκκρεμοτήτων

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 16:20

Περιθώριο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου έχουν οι φορολογούμενοι για να κλείσουν εκκρεμότητες στην εφορία. Σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις ακινήτων σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται ότι εφόσον οι δηλώσεις έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου και έχει πληρωθεί ο φόρος μεταβίβασης, δίνεται η δυνατότητα να γίνονται συμβόλαια και μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2006 με τις παλιές αντικεμενικές αξίες.

Οσοι φορολογούμενοι αγόρασαν εντός του 2005 περιουσιακά στοιχεία ή έχουν στην κατοχή τους στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης τα οποία δεν δικαιολογούνται από το ύψος των εισοδημάτων τους, μπορούν να λάβουν δωρεά από κάποιον συγγενή ή φίλο, η δήλωση της οποίας πρέπει να κατατεθεί στην εφορία, έως την Παρασκευή.

Αποκλειστικά από τις τράπεζες γίνεται η προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας εως την ερχόμενη Παρασκευή 30/12. Εαν ο φορολογούμενος έχει χάσει το ειδοποιητήριο ή δεν το έλαβε μπορεί να προμηθευτεί το σήμα από την εφορία προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. «Ανάλογα με την κίνηση στις Εφορίες, θα αποφασίσουμε αν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας», δήλωσε την προηγούμενη Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Επίσης, έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν το έντυπο Ε9 ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας το ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα στη διεύθυνση www.gsis.gr.

Τέλος, μέχρι την Παρασκευή έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών-πελατών.Οι καταστάσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η υποβολή μπορεί να γίνει και με δισκέτα στην εφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα