Συντηρούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 15:11
UPD:19:09
REUTERS/JOACHIM HERRMANN

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να εμφανίζεται αισιόδοξη μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ενώ προεξοφλείται και η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ειδικότερα, στις 15:10, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,30% στις 6.846 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,31% στις 11.612 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,33% στις 5.065 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,44% στις 399,91 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Petrofac ενισχύεται κατά 6,3%, μετά την υποβολή εκθέσεων που έδειξαν ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ. Η εταιρεία ανέφερε ότι το περιθώριο κέρδους θα είναι σε μεγάλο βαθμό σταθμισμένο προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Επίσης, στο +16% βρίσκεται η Ladbrokes, καθώς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Gala Coral Group για πιθανή συγχώνευση.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητος στις 97 μονάδες διατηρήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Ιούνιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως ο δείκτης θα βελτιωνόταν στις 98 μονάδες.

Επίσης, μετά από δύο μήνες επιβράδυνσης, η οικονομία της Ευρωζώνης δείχνει να έχει ανταποκριθεί θετικά τον Ιούνιο, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι απέφυγε την επιβράδυνση. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Markit, η αποτυχία να δημιουργηθεί μια ισχυρή δυναμική μετά την έναρξη του νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναδεικνύει τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα