Κοινές πρωτοβουλίες ΕΝΑΕ - Ενώσεων Καταναλωτών

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 17:31
UPD:18:19

Κοινές προτάσεις για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τους ελέγχους στη αγορά, που θα τεθούν σε διάλογο με τον Υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, επεξεργάζεται η ΕΝΑΕ σε συνεργασία με τις οργανώσεις των καταναλωτών. Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες με το κίνημα των καταναλωτών για την ενημέρωση του κοινού.

«Με τους ελέγχους μας σε όλη την Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος της ΕΝΑΕ Φώφη Γεννηματά, εμποδίσαμε 3.000.000 κιλά ακατάλληλων τροφίμων να φτάσουν στο πιάτο του καταναλωτή... Σήμερα ξεκινάμε μια κοινή δράση. Χρειάζεται να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές, χρειάζεται επιτάχυνση στις διαδικασίες και στον έλεγχο των καταγγελιών και στην εκδίκαση των υποθέσεων, έτσι ώστε να μην αποθαρρύνεται ο καταναλωτής. Υπάρχει ανταπόκριση στις προτάσεις μας από τον Υπουργό Ανάπτυξης, και θα του ζητήσουμε περισσότερο προσωπικό. Χρειάζονται αλλαγές στην νομοθεσία».

Εν τω μεταξύ, την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε με ανακοίνωση το ΙΝΚΑ διότι δεν προσκλήθηκε στην συνάντηση της ΕΝΑΕ μαζί με τις υπόλοιπες Ενώσεις Καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα