Νέα αύξηση του ELA από ΕΚΤ

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 10:32
UPD:24/06/2015 10:26
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα που η ΕΚΤ αυξάνει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Νέα αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA αποφάσισε σήμερα το πρωί σε τηλεδιάσκεψη το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διατηρώντας ανοικτή τη γραμμή χρηματοδότησης για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Το ποσό της αύξησης δεν δημοσιοποιήθηκε. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που η ΕΚΤ αυξάνει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Ντράγκι: Ασφαλείς οι τράπεζες, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα

Σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η ΕΚΤ θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ντράγκι έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και είχε διάρκεια 30 λεπτών, ενώ συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Μπενουά Κερέ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο κ. Ντράγκι είπε ότι από την πλευρά του θεωρεί δεδομένη τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ο κ. Ντράγκι επέμεινε με αρκετά επιτακτικό τρόπο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα