Σήμα από Eurogroup για συνέχιση της δουλειάς - Συμφωνία αργότερα

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 16:10
UPD:16:44
REUTERS/YVES HERMAN

«Δεν υπάρχει συμφωνία, δουλεύουμε και θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά τις επόμενες μέρες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στα τέλη της βδομάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Σήμα για συνέχιση των διαβουλεύσεων έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup ο Γερούν Ντέισελμπλουμ και ο Πιερ Μοσκοβισί, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Όπως ανέφεραν, οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βαση συζήτησης, αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες. 

«Δεν υπάρχει συμφωνία, δουλεύουμε και θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά τις επόμενες μέρες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στα τέλη της βδομάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

ΕΡΤ1

Σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμ, γενική άποψη των πιστωτών είναι πως οι ελληνικές προτάσεις είναι ευρέως περιεκτικές και συνεκτικές.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αν όλα πάνε καλά και κριθεί απαραίτητο θα συγκληθεί Eurogroup εντός της εβδομαδας και διευκρίνισε ότι πριν υπάρξει συμφωνία οι θεσμοί πρέπει να εξετάσουν τις προτάσεις, κάτι που θα ξεκινήσει το απόγευμα.

Επεσήμανε πάντως ότι η ελληνική πρόταση έφτασε με καθυστέρηση και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επιθυμούσαν να την είχαν λάβει νωρίτερα για να την εξετάσουν. 

Ερωτηθείς αν υπήρξε αποστολή εσφαλμένης πρότασης ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι όντως υπήρξαν δύο προτάσεις, η μία ελήφθη αργά το βράδυ χθες και η άλλη σήμερα το πρωί, όμως όπως σημείωσε, δεν είχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δήλωσε ότι οι θεσμοί θα ξεκινήσουν αμέσως εργασία σε συνεργασία με ελληνικές Αρχές προκειμένου να υπάρξει λύση επί πολιτικής βάσης για να συζητηθεί σήμερα το βράδυ από τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης. 

Σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις είπε ότι «αποτελούν μια βάση στέρεα και σφαιρική», πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να γίνει δουλειά και πως όλες οι πλευρές αναζητούν μια συμφωνία που δεν έχει πλησιάσει.

Οι δύο αξιωματούχοι σημείωσαν πως αναμένουν κατάλογο με πρόσθετες ελληνικές προτάσεις και στη συνέχεια με προαπαιτούμενες απο ελληνικής πλευράς ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν απο την Βουλή των Ελλήνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα