Προσφορά εξαγοράς της Thorntons κατέθεσε η Ferrero

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 13:27
UPD:13:41
EPA/ANDY RAIN

Προσφορά ύψους 112 εκατ. λιρών (178 εκατ. δολ.) για την εξαγορά της βρετανικής σοκολατοβιομηχανίας Thorntons υπέβαλε η Ferrero, η ιταλική εταιρεία που παράγει τη Nutella.

Η συμφωνία, που έχει τη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Thorntons, πρόκειται να ενώσει δύο από τις πιο γνωστές βιομηχανίες σοκολάτας στην Ευρώπη.

Είναι η πρώτη κίνηση αυτού του είδους που κάνει η Ferrero μετά τον θάνατο του ιδρυτή της, Μικέλε Φερέρο φέτος Ο θάνατος του Φερέρο προκάλεσε εικασίες για ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρείας από μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, όπως η Mondelez International, η Nestle, η Mars και η Hershey.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει κατ’ επανάληψη αποκλείσει το ενδεχόμενο πώλησης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Τζοβάνι Φερέρο είπε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω εξαγορών προκειμένου να γίνει η εταιρεία περισσότερο ανταγωνιστική.

Οι επικεφαλής της Thorntons, που ξεκίνησε το 1911 ως μια οικογενειακή επιχείρηση στο Σέφιλντ της Αγγλίας, αξιολόγησαν την προσφορά, που είναι εξ ολοκλήρου σε μετρητά, ως «δίκαιη και λογική» και ανακοίνωσαν πως θα προτείνουν στους μετόχους να την αποδεχθούν.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα