Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο Nikkei

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2001 11:23
UPD:11:25

Εντονο ήταν σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο του Τόκιο μετά τις χθεσινές ενθαρρυντικές ανακοινώσεις κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών.

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου Yahoo! ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street ότι το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 182,2 εκατ. δολ. από 273 εκατ. δολ. το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 175,1 εκατ. δολ.

Σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς διαμορφώθηκαν και τα έσοδα από πωλήσεις της Microsoft το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο 3,36% -τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο που έχει σημειώσει από την 1η Μαϊου και έφθασε τις 12.407,95 μονάδες. Η μετοχή της Sony ενισχύθηκε κατά 5,9%, ενώ με σημαντική άνοδο έκλεισαν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών NEC και Advantest.

Aναλυτές επισημαίνουν, ωστόσο, ότι είναι παρακινδυνευμένο να γίνεται λόγος για ανάκαμψη της ιαπωνικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι ανακοινώσεις των εταιρειών για το δεύτερο τρίμηνο μόλις ξεκίνησαν, ενώ η ιαπωνική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης http://beta.naftemporiki.gr/news/static/01/07/12/149147.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα