Ν. Κορέα: Σε επίπεδα ρεκόρ η βιομηχανική παραγωγή

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 07:45

ΑΥΞΗΣΗ 5% σημείωσε τον Νοέμβριο η βιομηχανική παραγωγή της Ν. Κορέας, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες παραγωγής chip, επεκτάθηκαν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αύξηση των παραγγελιών από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με την άνοδο της εσωτερικής ζήτησης. Πτωτικά κινήθηκαν τα ομόλογα.

Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν πέντε φορές υψηλότερη των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, καθώς η παραγωγή αυτοκινήτων από τις εταιρείες, με πρώτη την Hyundai Motor Co. αναρριχήθηκε 19,2%. Τον Οκτώβριο, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας είχε σημειώσει άνοδο 1,1%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η Ν. Κορέα, μαζί με την Ιαπωνία, ανακοινώνουν υψηλότερη παραγωγή για καταναλωτικά αγαθά στο εσωτερικό, αλλά και για τις ξένες αγορές, όπως τις ΗΠΑ και την Κίνα. Οι αποδόσεις των ομολόγων τριετούς διάρκειας της Ν. Κορέας, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, καθώς εικάζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια, καθώς η επιτάχυνση της οικονομίας, απειλεί με τροφοδότηση του πληθωρισμού.

Ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 1380,68 μονάδες στις 12:36' μ.μ. στη Σεούλ. Συνολικά φέτος έχει σημειώσει άνοδο 54%, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη μέσα σε ένα έτος από το 1999. Η απόδοση των ομολόγων που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2008, σημείωσε άνοδο 9 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 5,07%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα