Hilton Group: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά από δημοσίευμα στους F.T. για συμφωνία ύψους 6,2 δισ. δολαρίων
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 10:57

ΑΝΟΔΟ, σε ποσοστό έως και 3%, σημείωσαν οι μετοχές της Hilton Group Plc μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία έκλεισε συμφωνία για την πώληση της δραστηριότητας στέγασης στην Hilton Hotels Corp. των ΗΠΑ, αντί του ποσού των 3,6 δισ. λιρών Αγγλίας (6,2 δισ. δολ.).

Οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στο Watford της Αγγλίας, βρισκόντουσαν 10,5 πένες υψηλότερα, ποσοστό 2,9% και στις 375 πένες η μία, στις 8:02' π.μ. στο Λονδίνο (τοπική ώρα). Η εμπορική συναλλαγή αναμένεται να ανακοινωθεί κατά το μεσημέρι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν αποκάλυψε τις πηγές της. Η αποκάλυψη ότι οι εταιρείες βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων έγινε στις 14 Οκτωβρίου.

Η εξαγορά θα έχει ως αποτέλεσμα συνολικά 2.700 ιδιοκτησίες και θα επιτρέψει στην Hilton Hotels να επεκταθεί στο εξωτερικό, κάτι το οποίο δεν κατάφερε από τον διαχωρισμό του διεθνούς της τμήματα το 1964. Επίσης η συμφωνία θα επιτρέψει στην Hilton Group να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα Ladbrokes, τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων στον κόσμο και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της εταιρείας.

Η Linda Bain και ο Alex Pagett, εκπρόσωποι της Hilton Group, δεν βρέθηκαν άμεσα για να σχολιάσουν το θέμα. Ο Marc Grossman, εκπρόσωπος της Hilton Hotels στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρναι, επίσης δεν βγήκε στο τηλέφωνο.

Η Hilton Group έχει 400 ξενοδοχεία σε 80 χώρες του κόσμου. Στην κυριότητά της περιλαμβάνεται το Hilton Park Lane και το Metropole στο Λονδίνο. Η Ladbrokes συμμετέχει κατά 60% στα ετήσια λειτουργικά κέρδη της Hilton Group.

Φέτος οι μετοχές της Hilton Group σημείωσαν άνοδο 32%. Εκτινάχθηκαν 19% την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται στο στάδιο συνομιλιών. Οι μετοχές της Hilton Hotels, της τρίτης μεγαλύτερης ξενοδοχειακής επιχείρησης των ΗΠΑ, έχουν υποχωρήσει 1,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα