Τιτάν: Πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα

Στα επίπεδα του 2014 θα παραμείνει η κατανάλωση τσιμέντου φέτος
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 14:53
UPD:15:00
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Στα επίπεδα του 2014 θα κυμανθεί περίπου η κατανάλωση τσιμέντου φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου Τιτάν (φωτ. αρχείου).

της Τέτης Ηγουμενίδη

Στα επίπεδα του 2014 θα κυμανθεί περίπου η κατανάλωση τσιμέντου φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου Τιτάν. Όπως είπε μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας, κατά την ετήσια γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, η όποια μικρή αύξηση της κατανάλωσης τσιμέντου στη χώρα μας οφείλεται στην επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων και θα συνεχιστεί στο βαθμό που αυτά θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Απαντώντας σε ερώτημα μετόχου για το πως θα επηρεάσει την εταιρεία η έκτακτη φορολογία που συζητείται από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Τιτάν, Ανδρέας Κανελλόπουλος είπε «όσο πιο πολύ μιλάμε για τη φορολογία στον τόπο αυτό, ιδέες κινδυνεύουμε να δώσουμε. Θα έλεγα να είμαστε φειδωλοί σε αυτό το θέμα και να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν δυνατόν να γίνει για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος αυτών των εκτάκτων φορολογιών, έχει γίνει».

Επίσης, η διοίκηση κλήθηκε να απαντήσει για το αν σχεδιάζει αλλαγή της έδρας της εταιρείας. Ο κ. Παπαλεξόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα. Είμαστε βεβαίως προετοιμασμένοι για όλα και ζυγίζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά πρόθεσή μας είναι να μείνουμε εδώ», ενώ ο κ. Κανελλόπουλος σημείωσε ότι: «Είμαστε σε κρίσιμη φάση και κάνεις δεν ξέρει ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Εγώ πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και δεν θα τεθεί θέμα, αλλά αν δεν μπορείς να απευθυνθείς στις αγορές είναι πρόβλημα, υπάρχει και ένα όριο αντοχής».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την καταβολή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά το 2011, καθώς επίσης και τη διανομή έκτακτων αποθεματικών που αντιστοιχούν σε επιπλέον 0,15 ευρώ ανά μετοχή. Η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος και των εκτάκτων αποθεματικών είναι η 24η Ιουνίου και η καταβολή του θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα