Νευρικότητα στο Χ.Α.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 14:23
UPD:14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Πιέσεις δέχεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά το άκαρπο χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 14:25, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,40% στις 680,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 70 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,39% στις 206,96 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,24% στις 501,54 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, ενόψει μάλιστα του έκτακτου Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής που θα γίνουν τη Δευτέρα για τη χώρα μας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του www.naftemporiki.gr, κομβικό ρόλο στην αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης στο ελληνικό ζήτημα φαίνεται ότι παίζει ανεπισήμως από σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο κ. Γιούνκερ είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία για την Ελλάδα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μάρκ Ρούτε, ενώ εντός της ημέρας και το σαββατοκύριακο θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν οι απόψεις όλων των πλευρών εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Στο ταμπλό, υπό πίεση βρίσκονται οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ και της Βιοχάλκο, που καταγράφουν απώλειες 5,07% και 4,27% αντίστοιχα, ενώ άνω του 3% είναι οι απώλειες για Grivalia, Folli Follie, Πειραιώς και Λάμδα. Άνω του 1% οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 4,67%, η ΔΕΗ είναισ το -3,84% και η ΕΧΑΕ στο +2,49%. Ήπιαν ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα