Σόφια: Σε ΑΜΚ προχωρά η ελληνικών συμφερόντων BITEX

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 14:47

Στη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που έχει γίνει ποτέ σε εισηγμένη στο βουλγαρικό χρηματιστήριο, προχωρά η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων BITEX, μία από τις περίπου 40 εισηγμένες στην κύρια αγορά της Σόφιας.

Συγκεκριμένα, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί από 2,9 εκατ. λέβα (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) σε 17,4 εκατ. λέβα (γύρω στα 8,93 εκατ. ευρώ), με την έκδοση 14.500.000 νέων κοινών μετοχών, αξίας ενός λέβα έκαστη.

Πέραν της πρόσκλησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου της Σόφιας (BSE) δημοσιεύτηκε και η είδηση της επικείμενης μετατροπής της ΒΙΤΕΧ σε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων (real estate), με πιθανότερη επωνυμία την "Bitex EuroCapital".

«Είμαστε απόλυτα σίγουροι για την άμεση κάλυψη της αύξησης κατά 100% από Ελληνες επενδυτές», δήλωσε ο Χρήστος Μουρούτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurocapital Finance AD, βασικός μέτοχος της ΒΙΤΕΧ. Η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της στη βουλγαρική αγορά ως εταιρεία υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών (το 2000).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα