Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι ευρωαγορές

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 19:04
UPD:19:06
EPA/ZIPI

Φωτογραφία αρχείου.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατάφεραν όχι μόνο να ξεπεράσουν τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, αλλά και να καταγράψουν ισχυρά κέρδη, καθώς τα θετικά μηνύματα για τη νομισματική πολιτικής της Federal Reserve, επισκίασαν τις ανησυχίες για τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα εξετάσει και πάλι το ελληνικό ζήτημα. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 6.708 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,11% στις 11.100 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,26% στις 4.803 μονάδες. 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,13% στις 384,22 μονάδες. Από την αρχή του μήνα ο δείκτης χάνει πάνω από 4,6%. 

Στο ταμπλό, η Telecom Italia σημείωσε κέρδη 4,1%, μετά την είδηση ότι η Vivendi, η μεγαλύτερη μέτοχός της, στηρίζει την απόφασή της να προχωρήσει στην πώληση των δραστηριοτήτων στη Βραζιλία.  

Επίσης, η Bilfinger υποχώρησε κατά 14%, καθώς ανακοίνωσε ότι προέκυψαν δυσλειτουργίες σε μονάδες που ειδικεύονται στην παραγωγή ενέργειας. Η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσής της εντός του έτους. 

Τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου και θα υπάρξει μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Επισήμως πάντως το θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι η κατάσταση σε Πορτογαλία και Κύπρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα