Δίχως τέλος η πτωτική «δίνη» του Χ.Α.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 12:05
UPD:12:06
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Οι πωλητές εξακολουθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ελληνικό χρηματιστηριακό ταμπλό, «βυθίζοντας» ακόμη χαμηλότερα τον γενικό δείκτη, ο οποίος από τις 12 Ιουνίου δεν μπορεί να ανακάμψει.

Ειδικότερα, στις 12:06, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,91% στις 661,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 21,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 3,10% στις 200,02 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,93% στις 477,50 μονάδες.

Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι τα χρονικά όρια και περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, όσον αφορά τη λήξη της παράτασης της δανειακής σύμβασης με τους Θεσμούς στο τέλος του τρέχοντος μήνα, αλλά και την αποπληρωμή των 1,53 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, με την μεταβλητότητα και τη νευρικότητα να αναμένεται να ενταθούν σε επικίνδυνα επίπεδα.

Επίσης, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον Αλ. Τσίπρα να δέχεται εκ νέου πιέσεις να καταθέσει ισοδύναμα, αυτή τη φορά όμως έχοντας η πλευρά των θεσμών βγάλει από το τραπέζι ακανθώδη θέματα. Άγνωστο παραμένει ακόμη τι θα κάνει η πλευρά των Ευρωπαίων στο μείζον - έτσι όπως εξελίχθηκε - θέμα του χρέους. Η Αθήνα πάντως διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι ακόμη και η 47σέλιδη πρότασή της είναι πολύ «σκληρή» για τη δεχθεί χωρίς δέσμευση για απομείωση του χρέους. Πολλώ δε μάλλον αν προχωρήσει και σε άλλες υποχωρήσεις

Στο ταμπλό τώρα μόνο η Motor Oil και η ΕΥΔΑΠ «διασώνονται», καθώς καταγράφουν κέρδη 3,21% και 2,30% αντίστοιχα. Αντιθέτως, η Alpha Bank υποχωρεί κατά 7,52%, η Jumbo είναι στο -7,69%, η Lamda χάνει 7,04%μ, ενώ στο -6,89% και -6,23% βρίσκονται οι ΔΕΗ και Πειραιώς αντίστοιχα. Απώλειες άνω του 3% σημειώνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΕΕ, η Grivalia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα