«Εύθραυστη» άνοδος στο Χ.Α.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 11:04
UPD:11:06
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Νευρικότητα επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να προσπαθεί να συνέλθει από το -17,3% του προηγούμενου τετραημέρου, ενώ αναμένει τις εξελίξεις με το σημερινό Eurogroup.

Ειδικότερα, στις 11:06, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,55% στις 684,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,14% στις 206,70 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,63% στις 505,10 μονάδες.

Μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις, δηλαδή από τις 12 Ιουνίου, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει απώλειες που φτάνουν το 17,3%, ή πάνω από 140 μονάδες. Έφτασε, μάλιστα, σε χαμηλά τριών ετών, τα οποία συμπίπτουν με την «σκληρή» περίοδο πριν το PSI, της αναδιάρθρωσης δηλαδή του ελληνικού χρέους και της πολιτικής κρίσης που προηγήθηκε και επακολούθησε.

Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι τα χρονικά όρια και περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, όσον αφορά τη λήξη της παράτασης της δανειακής σύμβασης με τους Θεσμούς στο τέλος του τρέχοντος μήνα, αλλά και την αποπληρωμή των 1,53 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, με την μεταβλητότητα και τη νευρικότητα να αναμένεται να ενταθούν σε επικίνδυνα επίπεδα.

Στο ταμπλό τώρα τα πρόσημα είναι μοιρασμένα. Από τη μία, η Motor Oil, η Eurobank, η Ελλάκτωρ, ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ καταγράφουν κέρδη άνω του 3%, ενώ από την άλλη, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΕΕΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%.

Θετικά κινούνται οι μετοχές της Πειραώς και της Εθνικής, η ΔΕΗ ανακάμπτει σήμερα μετά το χθεσινό -14%, η Alpha Bank ενισχύεται, παρά την αρχική της «αδυναμία», και η Jumbo σημειώνει κέρδη 1,54%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα