ΟΤΕ: Προσλήψεις μετά την εθελουσία

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 09:50

ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ προσλήψεις του μετά την ολοκλήρωση της εικόνας για το ποιοι αποχωρούν με την εθελουσία έξοδο προχωρά ο ΟΤΕ. Με τη σχετική προκήρυξή του, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, προτίθεται να καλύψει 273 θέσεις προσωπικού του τεχνικού κλάδου.

Υπενθυμίζεται πως, με την εθελουσία έξοδο, θα φύγουν από τον Οργανισμό 5.500 εργαζόμενοι, ενώ αριθμός 250 υπαλλήλων αποχώρησε το 2005 λόγω κανονικής συνταξιοδότησης. Ετσι, από το συνολικό αριθμό των 15.925 υπαλλήλων σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, κατά την 30/06/2005, ένα σύνολο 5.750 υπαλλήλων (το 36% του προσωπικού) θα αποχωρήσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Οπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την ΟΜΕ - ΟΤΕ, στη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη για την εθελουσία, προσλήψεις θα γίνουν σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του αριθμού όσων αποχωρήσουν. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, συνολικά οι προσλήψεις μπορεί να ξεπεράσουν τις 1.000.

Η χθεσινή προκήρυξη ειδικότερα αφορά 3 θέσεις για έργο Μηχανικού πτυχιούχων ΑΕΙ, 110 θέσεις για έργο Δικτύων, Εγκαταστάσεων, πτυχιούχων ΤΕΙ, 149 θέσεις για έργο Δικτύων, Εγκαταστάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 6 θέσεις για έργο Ηλεκτρολόγου πτυχιούχων ΤΕΙ, 2 θέσεις για έργο Ηλεκτρολόγου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 3 θέσεις για έργο Μηχανολόγου - Ψυκτικού πτυχιούχων ΤΕΙ.

Το προσωπικό αυτό θα προσληφθεί υπό δοκιμή με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 7 μηνών, μετά το πέρας της οποίας θα αξιολογηθεί κατά τις ισχύουσες διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού του Οργανισμού. Στο διάστημα της δοκιμαστικής αυτής περιόδου περιλαμβάνεται και το στάδιο της βασικής εκπαίδευσης.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα