Ήπια ανοδικά έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 23:22
UPD:18/06/2015 14:26
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά από τη μία να «ανακουφίζεται» με την «υπομονή» που δείχνει η Federal Reserve στο ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων αλλά από την άλλη να αποτυπώνει τις ανησυχίες της για τις συνέπειες μιας αναταραχής εάν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 17.935,74 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,18% στις 5.064,88 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,20% στις 2.100,44 μονάδες.

Στο ταμπλό, η TripAdvisor σημείωσε κέρδη που έφτασαν το 14,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει την συνεργασία της με την Marriott International, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες των ιστοσελίδων της να κλείνουν δωμάτια στην διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων. 

Η T-Mobile ενισχύθηκε κατά 2,3%, καθώς το Manager Magazin δημοσίευσε ότι η Comcast ενδιαφέρεται για μια συμφωνία με την εταιρεία.

Στον αντίποδα, η Energen σημείωσε απώλειες κατά 7%, καθώς ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για την έκδοση 5,7 εκατ. νέων μετοχών.

Επίσης, η FedEx υποχώρησε κατά 3%, καθώς ανακοίνωσε ζημιές 895 εκατ. δολάρια ή 3,16 δολάρια ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο, από κέρδη 780 εκατ. δολάρια ή 2,62 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα σήμερα στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), μετά το πέρας της οποίας η πρόεδρος Τζάνετ Γέλεν διαβεβαίωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει σταδιακά και μόνο όταν οι συνθήκες της οικονομίας το επιτρέψουν. Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο γίνεται λόγος για αύξηση των επιτοκίων, ενώ η απόφαση έχει συνδεθεί με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Ωστόσο, η Γέλεν επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομία διατρέχει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει "αναταραχή" εάν η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία.  "Εάν υποτεθεί ότι δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, προβλέπω μια ενδεχόμενη αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη και στις χρηματαγορές σε παγκόσμιο επίπεδο" ανέφερε η Γέλεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα