Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 10:55

Euroxx: «Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την αυλαία του χρηματιστηριακού έτους 2005, έτσι για σήμερα η Euroxx θέλησε να κάνει μια μικρή ανασκόπηση. Ο γενικός δείκτης τιμών κλείνει με θετική μεταβολή περίπου 32%, στον απόηχο σημαντικών εταιρικών ανακοινώσεων. Οι επιμέρους δείκτες στο σύνολο τους “σκαρφάλωσαν” σε υψηλά πενταετίας με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Η χρονιά που φεύγει δημιούργησε καλό κλίμα και αισιοδοξία για την χρονιά που έρχεται».

Emporiki Investment Bank: «Σταθεροποιητικές τάσεις με υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, τελευταία για το 2005. Θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί σε επιλεκτικές τοποθετήσεις από το χώρο της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,56%, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €189εκ (-25%). Η καλή απόδοση στην αγορά των μετοχών συνεχίστηκε, ενώ κάποιες διακυμάνσεις παρατηρήθηκαν στις μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που υπεραπόδοσαν τις προηγούμενες μέρες. Η διαπραγματευτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Εμπορική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου. Ο FTSE-20 έκλεισε με άνοδο 0,67% και ο FTSE-40 με άνοδο 0,65%. Περιμένουμε συνέχιση επιλεκτικών αγορών, σε χαμηλούς ωστόσο όγκους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα