Νεοχημική: Εξαγορά της Νοvion

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 16:20

Στην αγορά του 100% της εταιρίας Novion Α.Ε. (πρώην Celanese) προχώρησε η Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΕΕ μέσω θυγατρικών της εταιρειών.

Η εξαγορασθείσα εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Βαθύ Αυλίδος (πρώην εγκαταστάσεις της Clariant Hellas), και παράγει γαλακτώματα και χημικές πρώτες ύλες για την βιομηχανία χρωμάτων, βερνικιών και συγκολλητικών ουσιών.

Επιπλέον, ο όμιλος της Νεοχημικής αποκτά συμβόλαιο διανομής των προϊόντων της Celanese GmbH για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια και Συμβόλαιο Συνεχούς Ροής Τεχνογνωσίας με δικαίωμα παραγωγής προϊόντων της Celanese GmbH για την Ελλάδα Κύπρο και Βαλκάνια.

Η αγορά της Novion, όπως επισημαίνει η Νεοχημική σε ανακοίνωσή της, εντάσσεται στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου μέσω της επέκτασης της παραγωγικής του δραστηριότητας στον κλάδο χρωμάτων, βερνικιών και συγκολλητικών ουσιών, ισχυροποιώντας την ηγετική θέση που κατέχει στην παραγωγή και διανομή χημικών πρώτων υλών στην Ελλάδα και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι το 2006 οι ενοποιημένες πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τα 19 εκ. ευρώ.

Στις 23.02.2006, η Νεοχημική θα δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις για το 2005 και θα ανακοινώσει τις θετικά αναθεωρημένες προβλέψεις τις για το 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα