Επενδυτικό σχέδιο συζητά το ΥΠΟΙΚ με ΕΤΕπ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 12:58
UPD:13:00
EPA/NICOLAS BOUVY

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο.

Ένα νέο, μεγάλο επενδυτικό - αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης που είχε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), επικεφαλής του οποίου ήταν ο γενικός διευθυντής, Λούκα Λατσαρόλι.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΟΙΚ με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ, στη συνάντηση, η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίσθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίησή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το επενδυτικό σχέδιο θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα έχει ως βασικούς πυλώνες: την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα των μεταρρυθμίσεων θα συζητηθεί το απόγευμα στο Παρίσι, στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Βαρουφάκης με τον γενικό γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα