Ν. Χριστοδουλάκης: Παράταση του προγράμματος δεν έχει καμιά πρακτική αξία

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 12:43
UPD:12:43
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Κατά της παράτασης του προγράμματος τάχθηκε ο Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, καθώς -όπως είπε- κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει μια προσωρινή χρηματοδοτική ανακούφιση, αλλά συνιστά και παράταση της ανωμαλίας και των δυσκολιών που έχει η Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια συμφωνία με τους δανειστές με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

«Η παράταση είναι ένα τέχνασμα, το οποίο δεν έχει καμία πρακτική αξία», πρόσθεσε και συνέχισε, λέγοντας ότι «έπειτα από 4-5 μήνες συνομιλιών και διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές έπρεπε να είναι πανέτοιμες να συμφωνήσουν και να λήξει αυτή η κατάσταση της ανωμαλίας».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί μια συμφωνία χωρίς καθυστερήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε ότι θα πρέπει να διορθωθούν πάρα πολλές αδικίες που υπήρχαν με το μνημόνιο, αλλά και ότι «πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις, οι οποίες είναι κακώς δοσμένες σε τόσο υψηλά επίπεδα».

«Είναι πολλαπλές, πρόωρες και πλασματικές. Έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για να ενισχυθούν οι συντάξεις των φτωχών», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα