Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χ.Α.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 11:10
UPD:11:22
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Προσπάθειες αντίδρασης, μετά το τριήμερο πτωτικό sell off, καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και η αγορά δεν μπορεί να «απαλλαχθεί» ακόμη από τη νευρικότητα που προκαλούν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,15% στις 711,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,57% στις 213,41 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,60% στις 522,13 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί να «επιβιώσει» εν μέσω καταιγισμού μηνυμάτων για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Η διαδικασία, εκ των πραγμάτων, εισέρχεται στην τελική της φάση - κάτι που παραδέχονται δημοσίως όλοι οι εμπλεκόμενοι - με τις δύο πλευρές να εντείνουν τους επικοινωνιακούς τους τόνους, θολώνοντας τα νερά.

Στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις ο Γ.Δ. έχασε περίπου το 14,6% της αξίας του, επομένως σήμερα είναι απόλυτα αναμενόμενο να εκδηλώνονται ορισμένες δυνάμεις τεχνικής αντίδρασης. Ωστόσο, η νευρικότητα είναι εμφανής, ενώ δεν λείπουν οι πιέσεις σε αρκετές μετοχές του FTSE 25.

Στο ταμπλό, άνω του 3% είναι τα κέρδη που σημειώνουν οι Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική και οι Πειραιώς, που το προηγούμενο τριήμερο είχαν δεχτεί ισχυρές πιέσεις. Στο +3,79% βρίσκεται και η Λάμδα, ενώ η Τιτάν κερδίζει 2,90%, ο ΟΤΕ σημειώνει κέρδη 2,48% και η ΕΥΔΑΠ είναι στο +2,09%. Ήπια ανοδικά κινούνται και ο ΟΠΑΠ, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή, η ΔΕΗ και η Jumbo σημειώνουν απώλειες, ενώ πιέσεις δέχονται και οι Aegean, Grivalia και ΕΧΑΕ.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα