Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2004 07:01
UPD:07:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της News Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά τη μεγαλύτερη από ό,τι αναμένετο πτώση των αρχικών αιτήσεων για εργασία στις ΗΠΑ, σημάδι ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ενδέχεται να ανακάμψει το τρέχον έτος.

«Τα στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις λοιπές οικονομίες στον κόσμο υπάρχει αέρας ανάκαμψης», ανέφερε ο Hans Kunnen, ο οποίος διαχειρίζεται 56 δισ. δολ. σε μετοχές με την Colonial First State Investments, στην Αυστραλία.

Οι μετοχές της Hyundai Motor Co. και της Kia Motors Corp. αναρριχήθηκαν στη Ν. Κορέα, μετά την ανακοίνωση των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας ότι περιμένουν να πραγματοποιήσουν πωλήσεις ρεκόρ φέτος.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International's Asia Pacific ex Japan, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 540 μετοχές εταιρειών στην περιφέρεια, κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάοντας στις 222,92 μονάδες στις 11:26' π.μ. στη Σεούλ.

Ολοι οι δείκτες στις ανοικτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τον δείκτη Kuala Lumpur. Οι αγορές στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία είναι κλειστές. Το Χρηματιστήριο στην Αυστραλία έκλεισε δύο ώρες νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα