Πωλήσεις ρεκόρ για το 2004 από Hyundai και Kia

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2004 07:45
UPD:07:46

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ρεκόρ για το 2004 ανακοίνωσαν ότι περιμένουν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ν. Κορέας, η Hyundai Motor Co. και η θυγατρική της Kia Motors Corp., εξ αιτίας της αύξησης της ζήτησης για τα ακριβότερα μοντέλα τους, όπως του Sonata και του Sorento.

H Hyundai Motor προβλέπει ότι οι πωλήσεις το 2004 θα φθάσουν στα επίπεδα ρεκόρ των 31,1 τρισ. γουόν (26 δισ. δολ.) από 27,82 τρισ. γουόν που είχε εμφανίσει ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Chung Mong Koo προς τους υπαλλήλους της εταιρείας σήμερα το πρωΐ. Οι πωλήσεις της Kia θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα κατά 1/4 στο ρεκόρ των 16,67 τρισ. γουόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hyundai προς το Χρηματιστήριο.

Hyundai Motor μαζί με την Kia, έχουν στόχο να καταστούν μία από τις πέντε μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου μέχρι το 2010. Επεκτείνουν την παραγωγή τους στην Ινδία και την Κίνα και περιμένουν να αρχίσουν να παράγουν αυτοκίνητα για πρώτη φορά στο εργοστάσιό τους στις ΗΠΑ το επόμενο έτος. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αποτελούν από κοινού περισσότερο από το 70% της αγοράς αυτοκινήτων της Ν. Κορέας.

«Σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε περισσότερα από πέντε εκατ. οχήματα στη χώρα και το εξωτερικό, με την αύξηση της παραγωγής στην Ινδία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Chung, συμπληρώνοντας : «Επίσης θα καταβάλλουμε προσπάθειες να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα μοντέλα της Hyundai Motor και της Kia».

Οι μετοχές της Hyundai Motor κέρδιζαν ποσοστό 5,2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε μία συνεδρίαση σε χρονικό διάστημα 20 μηνών. Διαπραγματεύθηκαν στα 52.800 γουόν στη 1:11' μ.μ. στη Σεούλ. Οι μετοχές της Kia σημείωναν άνοδο 4,6%, φθάνοντας στα 11.400 γουόν η μία, σημειώνοντας επίσης την υψηλότερη άνοδο μέσα σε μια συνεδρίαση και σε χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα