Μικρή υποχώρηση του ευρώ

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2004 09:59

ΚΑΤΩ από το επίπεδο – ρεκόρ των 1,26 δολαρίων έχει υποχωρήσει το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου με το τελευταίο να επωφελείται από το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμερικανικών στόχων κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα θα συνεχιστούν εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για το διευρυνόμενο έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ και τα χαμηλά επιτόκια.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει προς το παρόν αλλαγή στην τάση», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Philip Wee, αναλυτής της DBS Bank στη Σιγκαπούρη, αναφερόμενος στην εξασθένηση του δολαρίου.

«Είναι πρόωρο να συνάγουμε συμπεράσματα για το πώς θα κινηθεί το δολάριο στο 2004 βασιζόμενοι από τις πρώτες συνεδριάσεις», επισήμανε άλλος αναλυτής κληθείς να σχολιάσει την ελαφρά ανάκαμψη του δολαρίου.

Στις 09:39 η ισοτιμία του ευρώ με δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2574 δολάρια έναντι 1,2647 δολαρίων την Τετάρτη.

Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη ήταν 1,26300 δολάρια ανά ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί ο δείκτης ISM για την πορεία του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα το Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων, ο παραπάνω δείκτης διαμορφώθηκε στις 61 μονάδες έναντι 62,8 μονάδων το Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα